Afspraken – Huisartsenpraktijk Helmond Centrum – Helmond
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Helmond Centrum
Julianalaan 2 5707HR
Helmond

Afspraken

Spreekuur op afspraak

Het spreekuur wordt gehouden op iedere werkdag. Voor het spreekuur moet u altijd vooraf een afspraak maken. U kunt hiervoor de praktijk bellen op werkdagen bij voorkeur tussen 8.00-10.00 uur. Indien u voor 10.00 uur contact met ons opneemt, dan streven wij ernaar nog voor diezelfde dag een afspraak voor u in te plannen. Onze assistentes spelen bij de agendaplanning een cruciale rol door goed door te vragen naar de zorgvraag en zelf te adviseren wanneer dit mogelijk is.

Huisbezoek 

Wanneer u om medische redenen niet zelf naar de praktijk kunt komen, kunt u een huisbezoek aanvragen. Bijvoorbeeld omdat u te ziek, (tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been bent. Wilt u dit bij voorkeur voor 10.00 uur aanvragen, zodat er rekening mee gehouden kan worden met de dagplanning?

De assistente beoordeelt, samen met de huisarts, of een huisbezoek noodzakelijk is. Bedenk dat onderzoek en behandeling op de praktijk vaak beter mogelijk is dan in de thuissituatie.

Een huisbezoek is alleen mogelijk voor patiëten woonachtig binnen Helmond.

Telefonische informatie

Voor sommige problemen is een afspraak of huisbezoek niet nodig. Telefonische informatie of advies door de doktersassistente is in vele gevallen voldoende. Blijkt dat overleg met de dokter gewenst is, dan is meteen doorverbinden tijdens het spreekuur niet mogelijk. De assistente noteert uw vraag en komt hier na overleg met de huisarts bij u op terug.