Rijbewijskeuring – Huisartsenpraktijk Helmond Centrum – Helmond
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Helmond Centrum
Julianalaan 2 5707HR
Helmond

Rijbewijskeuring

Uw rijbewijs verloopt op uw 75e verjaardag. Om ook na uw 75e verjaardag te mogen blijven rijden, moet u ‘rijgeschikt’ zijn. Dat wil zeggen: volgens wettelijke regels geestelijk en lichamelijk in staat zijn om te rijden. Dat is belangrijk voor de verkeersveiligheid. Daarom moet u vanaf dan bij iedere rijbewijsverlenging gekeurd worden.

De Eigen verklaring

Om uw rijgeschiktheid te kunnen beoordelen, stelt het CBR u een aantal vragen over uw gezondheid. Deze vragen staan op het formulier ‘Eigen verklaring met geneeskundig verslag (75+)’. Een deel vult u zelf in, een ander deel vult de huisarts in.

Begin op tijd met uw aanvraag

Om uw rijbewijs te vernieuwen, moet u een Eigen verklaring invullen en opsturen. De beoordeling van uw rijgeschiktheid kan in sommige situaties vier maanden duren. Vul dus ruim (vier maanden) van te voren een Eigen verklaring in en stuur deze op. Op de achterkant van uw rijbewijs staat per categorie wanneer deze verloopt. Ook stuurt de RDW u ongeveer 4 maanden voor uw rijbewijs verloopt een herinneringsbrief.

Kosten

Hierbij is het goed te weten dat de medische keuring niet wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Voor een rijbewijskeuring brengen wij 30 Euro in rekening (contant). Een afspraak voor een rijbewijskeuring bij de huisarts kunt u via de assistente maken.

De rijbewijskeuring is een kleine keuring waarin de huisarts uw specifieke lichamelijke en geestelijke condities beoordeelt. Het functioneren van uw armen, benen en wervelkolom, uw bloeddruk, hart en longen, uw urine en uw gezichtsscherpte.